program pentru slabit

Programul pentru slabit în 45 de zile

Acest program are ca și obiectiv scăderea greutății corporale a persoanelor care îl urmează și se adresează atât femeilor, cât și bărbaților cu un surplus de kilograme.

În primele 10 zile ale programului se urmărește detoxifierea organismului ceea ce presupune eliminarea pe o anumită perioadă din alimentaţie a alimentelor procesate din comerţ, cafea, alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, carne, ouă și înlocuirea acestora cu sucuri proaspete de legume și fructe. Ingredientele  sucurilor au  fost alese atent, fiind   legume și  fructe detoxifiante, precum citricele.

Cura de detoxifiere nu înseamnă înfometare, atât timp cât îi oferi organismului nutrienţii necesari. O astfel de cură de detoxifiere aduce beneficii numeroase organismului, precum: îmbunătățirea digestiei, întărirea sistemului imunitar, stimularea procesului de eliminare a toxinelor, acoperirea carențelor vitaminice și minerale. În timpul etapei de detoxifiere a organismului este indicat masajul de drenare limfatică deoarece prin acesta se elimină deșeurile care provin din metabolismul celular și se menține un echilibru al apei și electroliților din corp.

A doua etapă a programului presupune scăderea propriu-zisă a greutății, etapă ce se întinde pe 20 de zile. Aici au fost incluse fructe și legume care aduc un surplus de energie organismului deoarece e și etapa în care predomină partea de activitate fizică, și anume, gimnastica personalizată, remodelarea corporală, dar și masajul de tonifiere. Dintre aceste legume și fructe amintim morcovul, ghimbirul, citricele, mărul verde.

Următoarele 10 zile sunt dedicate alcalinizării organismului, etapă necesară deoarece mediul acid în organism favorizează dezvoltarea diverselor infecţii şi afecţiuni cornice, pe fondul unei imunităţi scăzute. În această etapă sunt incluse fructe și legume cu puternic efect alcalinizant, precum kiwi, spanac, broccoli, țelină, sfeclă, dar și clorofilă.

Cele 5 zile rămase din program le-am concentrat pe o energizare a organismului deoarece a fost supus unei perioade de activitate fizică intensă. Am urmărit să facem compoziția sucurilor astfel încât, persoana să simtă un plus de energie.

În aceste zile se continuă activitatea fizică deoarece sportul e un bun suport pentru energizarea organismului.

31 responses

Lasă un răspuns